Hej Hej!

Ja hej hej på er!
Det var längesen! Jag har helt enkelt haft fullt upp med skolan, träning och bara vara mig själv den senaste tiden!

Men för att göra ett inlägg så slänger jag in denna bilden för att visa mina nyaste örhängen, i lysande blått!



Nice, om ni frågar mig!




Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I bunkern

Hej!

Sitter precis i skrivandet stund på Sahlgrenska. Är här för att skriva på ex-jobbet, vilket jag nu har gjort i ca 1 timme. Det går trögt, men det går ändå framåt...

Tog en senare buss ner idag så att jag skulle vara i femmanhuset när det öppnade. Jag fick shoppat lite som jag visar er senare ikväll eller imorgon..

Idag har jag på mig min nya scarf, riktig snygg om jag får säga det själv!





Skall sitta här några timmar till. Tar en buss hem, lagom till att träningen börjar ikväll. Ikväll blir det Spinn puls med snygge Robert och efter det Bodypump. Blir en lång dag detta!

ÅÅ NEJ! Nu har de börjat borra precis utanför rummet där jag sitter i. Så störande! Får jag inte gjort mycket idag så kan jag skylle på det!

Förresten, dag 1 av 5 på antisocker-utmaningen. Är det någon som har hakat på??

P&K

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Är du sockerberoende?

Har ni läst boken Socker bomben i din hjärna? Man blir helt ställd när man läser vad sockret gör med en!

Jag är inte sockerberoende, men tycker att allt med socker är så himla gott! Har lite svårt för att hålla mig ifrån godiset (läs choklad!) men inget jag inte kan kontrollera...

Den senaste veckan har jag ätit Krom-tabletter, dessa ska stabilisera blodsockret och göra att man inte känner sig sugen på godis och annat skit. Och vet ni vad, de hjälper! Har inte ätit alls mycket godis (förrutom lördagsgodis idag) eller annat skit (våfflor i fredags!) denna veckan och suget är som bortblåst! Helt otroligt!





Den fantastiska och inspirerande Pt-Fia har en utmaning som går ut på att inte äta något onödigt socker under 5 dagar, med start imorgon fram till lördag kl.00:00. Jag antar utmaningen. Gör ni?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

RASTLÖS!

Va fan hände nu då? Snöstorm helt plötsligt!? INTE okej om ni frågar mig!!
Jag har ju liksom vart inställd på att få fortsätta ha vårjackor på mig, inte gå tillbaka till vinterjackan! Nej, som sagt, INTE okej!

Idag skulle jag ju vart nere och tränat bodypump kl.14:15 men så blev det inte. Vi la oss i soffan och käkade lite godis och kollade på ett par filmer istället. Det har nu resulterat i att jag är VÄLDIGT rastlös! Vet inte vad jag ska ta mig till! Känner för att ta mig en promenad så man får lite frisk luft i sig, men jag vet inte!? Aaaahh det kryper i mig när jag suttit inne en hel dag..... Gillar det inte alls!

Tuffs har också varit helt utpumpad på energi idag, se själva!





P&K

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Allt och ingenting

Hej på er!

Igår var vi iväg på en ganska lugn födelsedagsfest, trevligt.. Jag mår jätte bra idag, tog det lugnt med alkoholen (alkohol= MÅNGA ONÖDIGA kalorier!) men älskling har lite lite huvuddunk...  hihi..
Jag började dagen med en stadig (?) frukost som bestod av ananas och äpple. Ananas har blivit en ny favorit, sjukt gott! Håller ni inte med mig!?

Äntligen har vi gått in på sommartid, härligt! Nu blickar jag bara framåt, mot sommaren!!

Skall ner till stan en snabbis idag och lämna tillbaka linnet jag köpte i fredags.. Kände det när jag testade det igår att jag inte känner helt hundra för det. Känner man inte för ett klädesplagg/vilken grej som helst, till hundra procent då kommer man aldrig använda det, det kommer bara bli hängandes/liggandes. Då är det bättre att göra något annat kul för dem pengarna !

Tar vägen om Veromoda sen när jag går till gymmet, kl.14.15 är det Bodypump, yeah! Beach 2011, here I come! (Kan ju alltid drömma!!) Som min kära pappa sa: vi har ju inte dem förutsättningarna! Haha, rolig han är!

Invigde mina nya promenad/löpar/vardagsskor igår och herre vad super sköna dem är! Helt underbara för fötterna! Så har ni vägarna förbi Intersport på ÖverbyKÖP dem! Himmelska!!
Varje gång jag går genom hallen och ser skorna stå där väntandes på mig vid ytterdörren så får jag en längtan att få snöra på mig dem! Om några timmar så!



Tror det får bli cykeln till gymmet idag, första cykelturen för i år! Nisse var snäll och pumpade däcken i veckan, så det är bara att gasa ;)

Nu börjar magen kurra, får nog ta mig lite hälsofil och paulúns müsli så magen blir mätt, kanske surdegsbröd med leverpastej och gurka också! Ananas och äpple räckte inte, vilket jag ju vet att det inte gör! Frukosten skall vara rejäl så man står sig och får igång en bra förbränning inför dagen! Viktigt viktigt!!

P&K

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag och strålande sol

Precis kommit hem från torp.. Hittade inte så mycket där, bara denna fina scarf från Gina tricot! Mamma kommer bli tokig på mig när hon ser detta.. Om det är nån som har scarfar så är jag JAG! Men man kan aldrig får för mycket av dem enligt mig. Alla scarfar man köper passar ju inte till ALLT man har, så man måste kunna välja och variera, håller ni inte med mig!?



Här ser ni en skymt av mitt nyklippta hår. Bokade en tid i förrgår och fick tid igår, perfekt! Jag blev så nöjd över resultatet. Klippte mig på Hårgalleriet på Södra Drottninggatan, hos Jenny. Aldrig klippt mig där innan och jag var jätte nöjd när jag gick därifrån. Så nu har jag bokat tid för klippning, färgning och slingning den 3 juni hos henne. Allt för att man ska vara fin tills examensdagen!
När man inte orkar sminka sig så är det jäkligt bra att man kan ta till solbrillorna!




*PUSS*




P&K

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

25 mars: Våffeldag och lönedag

Jajamen! Igår blev det både våffelätning med stor klick grädde och sylt och så shopping på Överby! Vilken underbar dag! Och så lite träning också, så man med gott samvete kunde äta denna kaloribomb dagen till ära!



Shopping på Överby:
Fjäderörhängen... kanske inte riktigt min stil men ibland får man överraska!


Löst sittande transperant linne från Veromoda. Sjukt billigt! Endast 149 kr!


Dessa köpte jag enbart för att ha på Zumban. Invigde dem igår på Zumban, och jajamen, det var riktigt härligt att ha ett par lösa mysbyxor när man apar sig där! :)


Bodypump innebär fula valkar i händerna. En tjej SKA INTE ha valkar! SÅ jag var bara tvungen att köpa dessa! Invigde dem igår och det var riktigt gott att ha dessa på sig, hade mycket bättre grepp om stången ;)




Bästa köpet! Skit snygga löparskor. Dock ska jag nog ha dem som vardagsko/promenadsko, men vi får se. Så jäkla snygga att ha som vardagssko till vanliga jeans och en enkel tröja!
Det bästa av allt, 390 kr! Ord.pris 1000 kr! Vilket kap!!




NU ska jag inviga dessa härligt snygga skor! Det blir en sväng till torp och sen promenad på strandpromenaden i det fina vädret... Men det bästa av allt!? Jag får med mig min älskling på promenaden! JÖSSÖS! :)

P&K

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Hjälp mig!

Hej på er!

Ställde klockan imorse och tog mig en morgonpromenad innan frukost, världens bästa start på dagen!
Det är ju så himla vackert väder idag, varmt är det också. Tyvärr blåser det en del!

Påväg hem så gick jag förbi en hårsalong jag blivit tipsad om, så imorgon kl.9:30 ska jag klippa mig. Nu är frågan den om jag ska behålla min lugg (just för tillfället har jag den uppsatt, den är alldeles för lång för att ha nere) eller ska jag klippa iordning den igen så jag kan ta ner den när jag vill!? Vad tycker ni? Lugg eller inte lugg??





P&K

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Gult är fult, eller?

Hej!
Har klätt mig i solens färg idag, gult! Men inte "får" jag vara ute i det vackra vädret för det, nej. Här skrivs det på examensarbetet, INOMHUS! Inte jätte kul att sitta här på Sahlgrenskas forskningscentrum, ett litet rum under marken typ, med fönster i markhöjd. Men men, inte ska man väl klaga!? Finns ju dem som har värre!









Bildbombar er med bilder på mig, bara mig! Ni kanske märker hur mycket jag får gjort på ex-jobbet, inte mycket alls. Det går fruktansvärt segt och det är bara mitt egna fel, jag vet! Men jag har så himla svårt att formulera och begränsa mig. Jag vill ta med allt, skriva om allt, in i den minsta detalj, men det ska jag inte göra! Jätte svårt är det att skriva en uppsats!! Man ska skriva på ett speciellt språk och det är jätte svårt, jag skriver som man pratar och det ska man inte göra i en veteskaplig text, så detta tar tid! Har all fakta, men den ska omformuleras och bearbetas, men det är inte alls jätte lätt, inte för mig i alla fall... Varför kan man inte överlåta skrivandet till någon annan för??!

Dessutom, ser ni att jag har "tjena mittbena" idag! Typ andra gången i mitt liv som jag har det. Lite ovant att se sig själv med det kan jag säga...

P&K

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Titt-ut!




Världens härligaste filt. Fick den av älskling på Alla hjärtans dag, importerad från London!
Jag som typ ALLTID fryser blev ÖVERLYCKLIG över denna gosingen! Vissa dagar slåss vi om den, båda vill ha den, slutar ofta med att vi båda ligger under den, så jäkla varm och god!

P&K

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nytt i garderoben

Shoppade billigt på H&M i Gbg förra veckan.
En vårjacka, rosa!, på rean, 50 %, fick ge 198 kr för den snyggingen. Kommer bli skitnice under våren, till mina ljusrosa converse och jeans!
Sen fick jag med mig en lite rolig skjorta hem, utmärkande kan man säga! 99 kr.




NU blir det middag, egen thaikyckling med fullkornsnudlar. GOTT!

P&K

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Färgbomb

Hej!
Vilket UNDERBART VÄDER vi har idag! Ca 10 grader i skuggan, helt fantastiskt! Snön är också borta, endast små högar lite här och där...
Tog mig en springtur på över timman i det fina vädret. Fick sick-sacka mellan allt hurtigt folk på strandpromenaden...
Vackert att springa längs vattnet, strålande sol och ganska varmt medan isen ligger kvar på havsytan, som ett vykort! Jag njöt av varje steg jag tog!




Nya löparsockar från Adidas. Fick dessa om man köpte tre stycken Keso mellanmål och skickade in kvittot, såklart att jag gjorde det!

Jag var förövrigt en riktig färgklick idag med alla tänkbara färger på byxorna och rosa jacka, måste sett kul ut, men ja, det ska vara färg i vår, så är det bara!

Nu tittar jag efter en damcykel på blocket, vill ha en hederlig damcykel, lite smått sliten och med cykelkorg! Någon som vill sälja sin för en billig/rimlig peng?? :)

P&K

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Alldeles strax redo

Sitter precis nu och laddar hem musik som jag sedan skall ladda min iPod med men det tar sån tid när man inte är van vid att lägga in musik, det är faktiskt första gången! Det är brorsans iPod egentligen så han har lagt in låtar till mig, men nu ska jag alltså göra detta själv.

Så snart är jag redo för dagens springtur :)
Har iaf tagit på mig favoritlöparjackan i förväg. Så fort jag är klar med låtarna så sticker jag ut!



Håll tummarna att jag slipper smärtan idag! :)

P&K

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Zoo utanför mitt sovrumsfönster

Godmorgon!

Idag hade vi besök på gräsmattan utanför sovrumsfönstret.. Tre, egentligen fyra, råddjur, men den fjärde ville sig inte riktigt fram på gräset, lite mer fegis än de andra kanske!?
Jag och Tuffs stod och kikade...






Tuffs-sötisen blev så himla fin här tycker jag!

Nu ska jag snart snöra på mig joggingskorna och ta mig en långtur tänkte jag. Jag ska skita i tiden, tempot och allt sånt och bara springa på tills jag stupar! Det börjar ju som sagt närma sig Gbg-varvet nu och det är HÖG TID att börja träna inför det!
Tänkte antingen ta och springa utåt strandpromenaden eller springa ut mot torp... Får se vart det bär av :)


P&K

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Er önskan är min lag

Receptet på Kladdkaksmuffins
2 st ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
½ dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk 70%-ig choklad

Vispgrädde (med karamellfärg) och färska bär eller lite strössel

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten
5. Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad och blanda den med smeten
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet
7. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 12 min. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär eller strössel




Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vasaloppspinn

Hej!

Precis ätit lite lunch efter att ha avverkat ett 4 h långt spinningpass framför vasaloppet som sändes i spinningsalen. Jäklar vilken känsla det var när första man gick i mål, riktigt fräckt när man visste att det var sista trampet man skulle ta. Häftigt!

Det var ett hårt pass eftersom jag hade föreställt mig att det skulle vara ett lugnt förbränningspass genom hela 4 h. Men tji fick jag! Det var precis som ett vanligt spinningspass med intervaller, sjukt jobbigt alltså. Nu är det gjort, fy fasiken vad skönt!!!

Instruktören hade ränkat ut att vi cyklade ca 12 mil. Jössös! Vill nog inte se åt en spinningcykel igen efter detta! Fast jo, det kommer jag ju, kanske redan imorgon faktiskt.

Under passet brände jag ca 2300 kcal. Så gårdagens pizza och godis har förbränts, yes!

Nu ska jag lägga mig under en filt i soffan och troligtvis så kommer jag att somna, är så jäkla seg/trött just nu.

P&K


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag

Hej!
Åå vilket sjukt fint väder vi har idag, solsken och plusgrader, äntligen! Nu kanske denna jäkla isbana kan smälta bort så man vågar springa lite fortare, försöka iaf :)

På tal om att springa, undra om man ska ge sig ut på en löptur idag iförd min nya fina löparjacka. Hade vart kul att inviga den en dag som denna.. Eller ska jag sticka ner till gymmet för veckans pass med "glödhet Zumba" kl.14:30? Svårt beslut! Eller ska jag vila? Vila låter faktiskt bäst eftersom jag ska på spinningpass på ca 4 h imorgonbitti med start kl.8. Men vila är ju så fruktansvärt tråkigt! Nej, det lutar nog åt att jag tar mig en springtur faktiskt...

Ikväll ska jag hem till min kompis Malin i Thn, vi ska käka lite mat och snacka skit. Kanske iväg på en fest men jag kommer inte dricka, tyvärr! Men man kan ju faktiskt ha kul utan alkoholens hjälp, eller hur!?

Imorse körde jag iväg min pappa och hans kompis till bussen som skulle ta dem till vasaloppet som går av stapeln imorgon bitti. Blev en tidig morgon denna lördag, men å andra sidan har jag haft hela dagen på mig att uträtta lite ärenden. Jag, mamma och brorsan åkte till både Ö&B och Blomsterlandet.

Fick med mig 4 st av dessa krukor hem från Blomsterlandet: Jag skall ha dem i vardagsrummet tänkte jag.



P&K

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kladdkaksmuffins

Det är sällan dagarna blir som man planerat! Idag var tanken att jag skulle sitta och skriva lite på examensarbetet, men har jag gjort det då? Högst två timmar har jag ägnat åt ex-jobbet, läst lite artiklar och även sökt efter nya artiklar. Men när jag steg upp i morse så var ju tanken att jag skulle sitta hela dagen, iaf tills Nisse kom hem från jobbet. Men det har jag verkligen inte gjort, har gjort precis allt annat!

Jag har bl.a tittat på tv, kollat runt på nätet (facebook och alla dessa jäkla bloggar är ett fördärv!!!) och även bakat muffins. Muffins!? Jag fattar inte varför jag ens kom på idén. Hatar att baka muffins av den anledningen att jag aldrig lyckas med dem! Men när man har måsten, som t.ex. att skriva på ex-jobbet, så hittar man på ursäkter att få göra annat, varför är det alltid så??

Ja men iaf, jag gjorde kladdkaksmuffins idag och dem blev för första gången fina! När jag har gjort muffins annars så har dem sjunkit ihop i mitten men inte dessa. Dessa blev misslyckade på annat sätt ist nämligen genom att vara alldeles för kladdiga för min smak. Visst, de är ju kladdkaksmuffins, alltså kladdiga, men hallå? Inte SÅ HÄR kladdiga, eller? Måste äta dem med sked, OGILLA! Men dem smakade hur gott som helst ändå, och det är väl ändå det som är det viktigaste, eller hur!?






P&K

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Examensdags!

Jag har börjat tänka lite på vad jag kan önska mig när jag tar min examen som Biomedicinsk Analytiker den 7 juni.
Jag skulle vilja ha en bred, snygg, modern ring. Hittat denna snygga ring, enkel, stilren och helt perfekt enligt mig. Kan fås i både guld, vitguld och silver.
Vill man ha den i guld eller vitguld så går den loss på 19000 kr (guld) eller 20695 kr (vitguld). Riktigt riktigt dyrt. Men nu har de allså fått in denna i silver också och då blev den betydligt billigare men fortfarande inte billig!! En sån ring i silver går loss på ca 4000 kr beroende på hur många diamanter som sitter på. Kan få diamanterna i svart färg också, skit snyggt.

Det bästa med ringarna är att det finns 12 st ringar med olika diamantsättning då alla olika diamantsättningar ska representera de olika stjärntecknen. Kul att det finns en tanke bakom diamantsättningen tycker jag!

Sjukt snygg!



Tvillingarna

Skytten (Jag!)


P&K

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen fredag!

Godmorgon!

Fredag idag och det innebär helg, skönt tycker jag! Men denna helg har jag många sysslor att sysselsätta mig med, bla. så ska jag imorgon bitti köra iväg pappa och hans kompis till en buss som ska ta dem till vasaloppet (duktiga dem är!), lördag kväll ska jag iväg till en kompis i Thn där vi två ska göra lite middag och bara tjöta skit och kanske sen iväg till kåren på högskolan väst för lite fest (skall dock vara nykter) och så på söndag ja då jäklar, då ska jag sitta på spinningcykeln från kl.8 och framåt till första mannen gått i mål på vasaloppet, det blir alltså ett spinningpass på ca 4,5 h. Vasaloppet skall sändas på storbildstvn i spinningsalen, fantastiskt. Hoppas pappa visas i bild!

Ja började dagen med ett HÅRT spinningpass kl.7, så jäkla skönt att få en sån rivstart på morgonen.... Sen åkte jag hem och åt världens godaste frukost som bestod utav ciabatta (inte jätte nyttigt, men GOTT SOM TUSAN!) med leverpastej och gurka, hälsofil med müsli och te. Älskar frukostar!

Nu sitter jag här framför datorn, skall läsa lite fler vetenskapliga artiklar för mitt examensarbete och så ska jag försöka börja skriva lite på min projektplan, förhoppningsvis kommer jag en bra bit idag! Valde att inte åka ned till Sahlgrenska idag för den anledningen att de inte kör hjärtscintigrafi på fredagar så då kan jag lika väl sitta hemma och göra nytta...





Igår hade stan kvällsöppet mellan kl.18-20. Jag och mamma var där nere, men får ju tyvärr säga att de inte alls hade bra erbjudanden! Varför blir man alltid besviken över dessa fjuttiga erbjudanden?? Varför kan de aldrig ha bra dealar såna här kvällar? Jag fick iaf med mig en liten påse hem, betalade dock fullpris!
Senapsgult är tydligen vårens färg (?), så ja, för att hänga med i det allra senaste så köpte jag mig en senapsgul t-shirt, 99 kr på Lindex.



P&K

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En helt vanlig onsdag!?

Tjabba tjena hallå!!

Ååå vilket jäkla skönt spinningpass jag var på nu ikväll, absolut det bästa på länge, helt klart! Det gick så jäkla bra och det kändes så skönt att det gick så himla bra! Vilken energi, undra vart den kom ifrån!? Tror att jag kanske får tacka musiken för min prestation idag, för herre vilken passande musik hon hade valt för passet idag, helt klart i min smak!
När jag kom hem kletade jag in mitt ansikte i en ansiktsmask gjord på choklad! MUMSIGT! Doftade ljuvligt, blev nästan lite sugen på att smaka utav den, men det gjorde jag ju så klart INTE! Ansiktet nu efteråt är sjukt lent, som man ju ska bli efter en ansiktsmask! Tummen upp för hemma-spa!





Titta vad jag köpte idag när jag hade lite tid över, medan jag väntade på att mitt tåg skulle gå hem från Gbg. En sprillans ny, fin fin, rosa löparjacka. Hur nice som helst! Gav endast 299 kr för denna rackare, ordinarie pris var 599 kr, kan det blir så mycket bättre? Nu jäklar ska jag banimej få igång benen inför Gbg-varvet 21 maj, HEJA MIG!




Behöver lite idéer på var man kan springa, känns som jag sprungit överallt (nej så klart har jag inte det!). Jag springer inga roliga rundor längre, bara samma! Tips, någon?? Gärna lite längre sträckor som iaf mäter milen!?

Nu ska jag ägna resten av kvällen åt mitt forrest fruit te, några skorpor och engelska vetenskapliga artiklar!

P&K

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()