Gbg-varvet 2011

Nu är det gjort! Halvmaraton eller Göteborgsvarvet som det också heter, sprangs igår utav både mig och pappa och en herrans massa annat folk!! Vilken folkfest!

Innan loppet kände jag mig verkligen nervös, inte nervös över sträckan utan om jag skulle få ont i mitt knä eller inte. Jag förberedde mig dagarna innan genom att stretcha och smörja knät med inflammationsdämpande. Hade även dagen till ära ett knäskydd som jag hoppades skulle hjälpa.

Första milen kändes underbar, jag hade såna krafter! Dock valde jag att springa med ett lugnare tempo eftersom jag hade 21 km framför mig, inte kul att ta ut sig i början och sen tycka att löpningen är piss! Så det resulterade i att 1 mil sprangs på exakt 1 h, brukar ligga under det!
Hade inga problem med knät överhuvudtaget de första 13 km men sen, PANG! AJ! 8 km kvar med ett pajat knä, vad ska jag göra!? Normalt brukar jag stanna, börja gå och vända hemåt när jag tränar hemma... Men det kändes inte okej i detta sammanhang. Jag fick stannat vid någon stolpe och började stretcha och så kunde jag springa någon km haltandes, sen fick jag stanna och stretcha igen och sen springa vidare haltandes i 1 km och på så sätt tog jag mig i mål! Det var de värsta 8 km i mitt liv kan jag säga!
Sluttiden blev ändå helt okej tyckte jag med tanke på det jävla knät i 8 km. Sluttiden blev 2,17 h.
Man kan bara spekulera, hade jag inte haft problem med knät så hade jag nog lätt fått en tid på runt 2h, jag har aldrig känt mig så stark innan! Får man säga det själv så har jag den bästa konditionen ever just nu! Blev verkligen skitledsen när knät satte käppar i hjulet för mig...

Men jag får nog ändå vara glad över att jag ändå genomförde det med den smärtan!
Efter loppet haltade jag värre än någon annan och gör även det idag! Så idag blir det VILA, VILA och VILA!!! Inflammationsdämpande smörja får nog också smörjas på knät.

Tills nästa år? Jo jag vill verkligen springa nästa år också, dock gör jag det inte om knät fortfarande är kass, inte alls värt att springa 8 km haltandes!

Mina uppgifter:

  • 5 km: 30:16
  • 10 km: 1:00:38
  • 15 km: 1:33:36
  • 20 km: 2:11:14
  • 21 km: 2:17:39
Man ser på tiden att det började gå segare för mig någon gång efter 10 km! KNÄT!!! BAJS KNÄ!!!Nu ska jag ta mig från köksbordet till spisen för att göra gröt.. Bara den förflyttningen gör att jag nästan vill skrika rätt ut av smärta!!

Kram på er!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback